DEŇ MATIEK: NÁUŠNICE AKO DARČEK KU DÁMSKYM HODINKÁM

Sú drevené okuliare tie pravé pre Vás?

Drevené slnečné okuliare a dioptrické okuliare sú veľmi populárnym trendom a jednoznačné vedú pred plastovými a kovovými rámami. Okrem toho sú oveľa elegantnejšie. Avšak keďže drevo je pomerne nový materiál vo svete okuliarov, ľudia sú voči nemu skeptický. Váhajú, či sú drevené okuliare predsa len spoľahlivé. Ako sa hovorí zvyk je železná košeľa. Sú ľudia, ktorí vždy uprednostnia radšej klasiku, než by mali vyskúšať niečo nové. Ako však zistíte či sú drevené okuliare tie pravé pre Vás?

drevene slnecne okuliare unisex

Drevené okuliare, či už slnečné alebo dioptrické sú úplne rovnaké ako každé iné. Dokonca v mnohých ohľadoch ešte lepšie ako tie kovové, či plastové. Ak niekto tvrdí, že nosenie drevených okuliarov je nepohodlné, klame.

V tomto článku, Vám ponúkame zhrnutie základných vlastností drevených rámov, ktoré by ste pri zvažovaní ich kúpy mali poznať. Vlastnosti sú rovnaké pre drevené slnečné okuliare, ako aj pre rámy dioptrických okuliarov.

Prečo si vybrať práve drevené okuliare?

  • Ich hmotnosť je zanedbateľná. Pravdepodobne aj zabudnete, že na nose máte okuliare. Drevené rámy sú veľmi ľahké.
  • Poznáte to, keď vám sa vám v zimnom počasí schladí kovový rám okuliarov a nepríjemne Vás studení? S dreveným rámom sa Vám to určite nestane.
  • Pohodlnosť na prvom mieste. Nie vždy sa platí pravidlo, že pre krásu sa trpí. V drevených okuliaroch budete štýlový, no zároveň sa budete cítiť pohodlne.
  • Kovové a plastové rámy okuliarov sú strojová výroba, pri ktorej sa vytvorí množstvo rovnakých kusov.
  • Drevené okuliare sú špeciálne práve tým, že každý jeden kus je jedinečný a unikátny. Každý kus dreva má jemne odlišné sfarbenie, tým pádom neexistujú dva identické rámy.
  • Drevo je prírodný zdroj, ktorého ťažba škodí prírode omnoho menej, ako výroba kovových zliatín, či plastov. Navyše drevo je opätovne vysádzané do lesov, z ktorých sú naše drevené okuliare vyrábané. Drevo spracované na rámy okuliarov je ošetrované olejmi namiesto chemických farbív, preto je šetrné aj k citlivej pokožke.
  • Väčšia časť našich drevených okuliarov je ručná práca. Vo výrobni sú využívané stroje na výrobu určitých súčastí, avšak väčšia časť každého drevené rámu je poctivá ručná práca.

drevene dioptricke okuliare waidzeit

Ako nosiť drevené okuliare?

Drevené okuliare môžete nosiť rovnako, ako Vaše staré kovové, či plastové rámy. Drevené rámy nevyžadujú žiadnu špeciálnu starostlivosť. Drevo ako prírodný materiál neustále pracuje. Preto by ste nemali nechať Vaše drevené okuliare v saune, na palubovke v aute, alebo vonku v silnom mraze. Drevo by sa pod vplyvom extrémneho počasia mohlo natiahnuť alebo inak poškodiť. Pri každodennom bežnom používaní a nosení Vašich okuliarov, sa však nemusíte obávať žiadnych zmien.

Drevené okuliare nie sú pre Vás ak:

  • neustále nosíte svoje okuliare do sauny, do príliš vlhkého počasia, či do sprchy.
  • je Váš tvar nosa príliš špecifický a sedia Vám iba určité typy okuliarov. Na drevené okuliare nie je možné pripnúť nosníky. Preto sú všetky modely robené tak, aby sedeli 90% ľudí. Snáď nepatríte medzi zvyšných 10%.
  • sa venujete extrémnym športom. Drevené okuliare nie je vhodné nosiť pod prilbou, počas lyžovania alebo na motorke.
  • nemáte radi štýlové kúsky a uprednostňujete overenú, i keď nudnú, klasiku.

Mohlo by Vás zaujímať: Výhody nosenia drevených hodiniek