DEŇ MATIEK: NÁUŠNICE AKO DARČEK KU DÁMSKYM HODINKÁM

Dôvody, pre ktoré sú drevené hodinky TOP pánsky módny doplnok

Éra smartfónov a prenosných technológií spôsobila to, že klasické hodinky sa dostali do úzadia. Prestali byť vyhľadávané ako nevyhnutý pánsky doplnok, ako tomu bolo kedysi. Napriek tomu, že nie sú potrebné ako ukazovatele času, stále majú svoje miesto v šatníkoch mnohých gentlemanov.

elegantne drevene hodinky

Náramkové drevené hodinky sú overená klasika, ktorá pozdvihne na vyššiu úroveň každý pánsky outfit. Pridá akúsi pomyselnú bodku a skompletizuje look, či už elegantný alebo športový. Hodinky z kovu a športové hodinky vyzerajú v konečnom dôsledku všetky rovnako. Sú neoriginálne a nezaujímavé. Chápeme, že pre mnohých ide o klasiku a nechcú svoje kovové hodinky meniť. Čo tak vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a skúsiť niečo úplne nové? Prinášame Vám dôvody, prečo by ste mali vymeniť kovové za štýlové drevené hodinky.

Jedinečné a originálne

Pánske hodinky vyrobené z dreva sú neskutočne unikátne. Neexistujú dvoje drevené hodinky, ktoré by boli stopercentne identické. Drevené hodinky Waidzeit sú vyrábané poctivou ručnou prácou. Preto nie je možné, aby boli dva kusy úplne rovnaké. Každý jeden produkt je originál. Príroda je neobmedzené na možnosti. Druhov dreva je nespočetne veľa a každé má inú farbu. Aj keď sú hodinky vyrobené z rovnakého stromu, z rovnakého spracovaného pňa, nikdy nebudú úplne rovnaké. Farba a odtieň sú jedinečné.

 

Pánske drevené hodinky sú ekologické

Keďže ide prírodný zdroj, ktorý nám príroda sama ponúka je neporovnateľný s plastom, či kovom. Drevo je nevyčerpateľný zdroj prírody, ktorý sa stále dookola obnovuje. Na rozdiel od kovov a plastov, ktoré sa miešajú chemickými zliatinami. Na spracovanie dreva sa využíva oveľa menej energie ako pri spracovaní kovov. Drevo je spracované rýchlo a veľká časť pri jeho spracovávaní, je realizovaná ručne, bez pomoci strojov a využívania energie. Spracovanie kovu je dlhý a náročný proces, pri ktorom sa spotrebuje obrovské množstvo energie. Nehovoriac o tom, že väčšina kovových hodiniek je produktom strojovej výroby. Drevo je materiál, ktorý sa dá neustále recyklovať. Drevené hodinky môžu byť preto vyrábané aj z recyklovaného a recyklovateľného materiálu.

Drevené hodinky sú hypoalergénne a bez chemických látok

Hodinky sú na ruke v neustálom kontakte s pokožkou. Preto je dôležité, aby ju nedráždili a nespôsobovali alergické reakcie. Drevené hodinky sú zo stopercentne prírodného materiálu, preto sa nemusíte báť žiadnych nežiaducich alergií. Drevo je spracované tak, aby nebolo nutné napúšťať ho chemikáliami. Farby sú prispôsobené odtieňom dreva, takže sa nemusíte obávať chemický farbív. Drevené hodinky Waidzeit sú bez niklu. Všetky kovové časti, ktoré sú súčasťou drevených hodiniek sú z chirurgickej ocele, ktorá neobsahuje nikel a preto sú vhodné aj pre alergikov. 

trendy drevene hodinky maximilian

Hodinky, ktoré dýchajú tradíciou a históriou

Naše hodinky v sebe nesú ozajstný kus histórie. Celá značka je postavená na rakúskej tradícii, kde sa v alpskom horskom prostredí Enštal ťaží a spracováva drevo, z ktorého sa následne vyrábajú drevené hodinky. Kolekcia hodiniek barrique je ešte unikátnejšia. Ide o drevené hodinky z vínnych sudov  z dubového dreva. Áno čítate správne. Zo sudov, v ktorých pred časom zrelo kvalitné francúzske víno sa dnes z nich vyrábajú hodinky. Pre vášnivých vinárov ide o významnú kolekciu, ktorá so sebou nesie omnoho viac, ako iba informáciu o čase.

Ak ste sa ešte stále nerozhodli pre drevené hodinky tak si prečítajte náš článok: Trend drevených hodiniek: 5 typov ako využiť drevené hodinky